Summer colours

I made this some time ago for a friend. I first covered the box with green acrylic paint (inside and outside). Then using Décopatch glue I covered the box with small pieces of Décopatch paper. Finally sealed the box with varnish.

Ik maakte dit enige tijd geleden voor een vriend. Ik bedekte de doos met groene acrylverf (binnen en buiten). Vervolgens bracht ik kleine stukjes Décopatch-papier aan op de doos met behulp van Décopatch-lijm. En tenslotte 2 laagjes vernis aan de buitenkant van de doos.

Floral kleenex box cover / Kleenexdoos met bloemen

My sister asked me to decorate a Kleenex box cover for her living room. She sent me a picture of the room as I had never been to her place before (she lives like 5000km away). I decided to go for a dark aubergine acrylic paint and make it lighter buy giving it a pink coat. I used sand paper to give the box an antique look. Then using napkins I decorated parts of the box. The whole was varnished at the end.

Mijn zus vroeg me om een kleenexdoos te maken voor in haar woonkamer. Zij stuurde mij een foto van de living gezien ik nooit bij haar thuis was geweest (zij woont namelijk 5000km verder). Ik koos een donker purper/aubergine acrylverf. Daarover ging ik nog met een roos acrylverf om het geheel lichter te maken. Met een stukje schuurpapier heb ik nadien de doos een antiek look gegeven. Vervolgens gebruikte ik servetetten om de doos te decoreren. Alles werd ten laatste vernist.

Kleenexdoos

KleenexdoosIk heb deze kleenexdoos enkele maanden geleden gemaakt. Het is dus niet zo recent dat ik enkel goud leuk vind en gebruik.

De basis is een houten doos die ik bewerkt heb met schuurpapier om een effen oppervlakte te creëren. Daarna gebruikte ik acrylverf:  2 laagjes. De kleur die de catalogus beloofde, kreeg ik niet te zien met 1 laag. Met een kwast bracht ik lijm aan in de vorm van evenwijdige lijnen. Het gouden blad is heel delicaat en plakt snel en in kleine stukjes aan je vingers en kleren. Na een beetje oefenen, wordt het iets gemakkelijker om daarmee te werken. Nadat alles goed droog was, heb ik 2 laagjes vernis aangebracht. Ik gebruik altijd een waterbestendige vernis om zeker te zijn dat de doos of de decoratie erop niet beschadigd wordt.

Gold leafing vind ik een heel leuke techniek. Daarmee kan je van oude voorwerpen iets heel chique maken. Het goud ziet er ook vrij authentiek uit :-)