Kleenexdoos

KleenexdoosIk heb deze kleenexdoos enkele maanden geleden gemaakt. Het is dus niet zo recent dat ik enkel goud leuk vind en gebruik.

De basis is een houten doos die ik bewerkt heb met schuurpapier om een effen oppervlakte te creëren. Daarna gebruikte ik acrylverf:  2 laagjes. De kleur die de catalogus beloofde, kreeg ik niet te zien met 1 laag. Met een kwast bracht ik lijm aan in de vorm van evenwijdige lijnen. Het gouden blad is heel delicaat en plakt snel en in kleine stukjes aan je vingers en kleren. Na een beetje oefenen, wordt het iets gemakkelijker om daarmee te werken. Nadat alles goed droog was, heb ik 2 laagjes vernis aangebracht. Ik gebruik altijd een waterbestendige vernis om zeker te zijn dat de doos of de decoratie erop niet beschadigd wordt.

Gold leafing vind ik een heel leuke techniek. Daarmee kan je van oude voorwerpen iets heel chique maken. Het goud ziet er ook vrij authentiek uit :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(Spamcheck Enabled)